.:: AKTUALNI SEMINARJI


PSIHOTERAPIJA TRAVME Z METODO BRAINSPOTTING (1. stopnja)

Mario C. Salvador (Španija)

8. do 10. junij 2018


Vabimo vas na izobraževanje Psihoterapija travme z metodo Brainspotting (1. stopnja), ki jo bo vodil klinični psiholog in psihoterapevt Mario C. Salvador iz Španije. V delavnici bo predstavil nevrobiologijo psihološke travme in se usmeril na predelavo travme s pomočjo metode Brainspotting. Brainspotting je metoda, ki omogoča procesiranje in predelavo izvorov travme, disociacije in drugih simptomov. Brainspotting omogoča nevrobiološko uglaševanje in predelavo izkušenj in simptomov, ki so običajno izven dosega zavestnega uma in jezikovne zmožnosti. Delavnica bo usmerjena na praktično učenje metode, ki se lahko uporabi znotraj različnih terapevtskih pristopov. Udeleženci po delavnici prejmejo certifikat o opravljeni prvi stopnji. Več o metodi lahko preberete na spletni strani: www.brainspotting.pro

CILJI DELAVNICE:
S pomočjo predavanj, živih demonstracij in prakse v manjših skupinah boste udeleženci pridobili:
• razumevanje nevrobiologije in psihoterapije psihološke travme,
• razumevanje osnovnih komponent Brainspottinga,
• uporaba Brainspottinga pri travmi, disociaciji in somatskih stanjih,
• uporaba Brainspottinga pri ‘težjih’ primerih in razvoju pozitivnih virov.

O PREDAVATELJU:
Mario Salvador je specialist klinične psihologije, učitelj in supervizor integrativne psihoterapije v okviru Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA – International Integrative Psychotherapy Association), učitelj in supervizor transakcijske analize s statusom PTSTA v okviru Mednarodne in Evropske zveze za transakcijsko analizo (ITAA – International Transactional Analysis Association in EATA – European Association for Transactional Analysis). Je tudi supervizor iz metode EMDR (Eye Movement Desenzitization and Reprocessing) v okviru Evropske zveze za EMDR ter trener in supervizor iz metode Brainspottinga. Mario je direktor Inštituta za integrativno psihoterapijo (ALECES) ter učitelj na magistrskem študiju iz Integrativne humanistične psihoterapije na inštitutu Galene v Madridu. Kot učitelj poučuje še v ZDA, Sloveniji, Avstriji in Romuniji. Bil je vodja komisije za oblikovanje standardov in certifikatov v okviru IIPA. Več informacij: http://www.aleces.com/

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki:
• se strokovno ukvarjate s psihoterapijo ali psihološkim svetovanjem,
• ste v psihoterapevtskem treningu.

Udeleženci boste po zaključku delavnice prejeli potrdilo o opravljeni 1. stopnji izobraževanja iz Brainspotting-a.
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

KDAJ: Delavnica se bo začela v petek, 8.6. ob 9:30 in zaključila v nedeljo, 10.6.2018 ob 17.30 uri.

PRISPEVEK: Prispevek za tridnevno usposabljanje znaša na osebo 430,33 EUR + 22 % DDV (skupaj 525 EUR). Kotizacijo nakažite na transakcijski račun Inštituta IPSA (Naslov: Inštitut IPSA, Zg. Gameljne 55a, 1211 Ljubljana-Šmartno. Št. tr. računa: 02032-0254270905).

PRIJAVE: Prijave zbiramo do 20. aprila 2018. Ob prijavi je potrebno predplačilo 120 EUR + 22% DDV (skupaj: 146,40 EUR), ki ga v primeru vaše odjave zadržimo. Celoten znesek nakažite do 20. maja 2018. Izobraževanje bo izvedeno, če bo dovolj prijav. V nasprotnem primeru se vplačan znesek vrne. Število mest je omejeno. V primeru prevelikega števila prijav bomo upoštevali vrstni red prijavljenih.
NAPREDNI TRENING ZA UČITELJE ČUJEČNOSTI
(1. stopnja)

od 28.9. do 4.10.2018


V okviru Centra za razvoj in raziskovanje čuječnosti vas vabimo na »Napredni trening za učitelje čuječnosti (1. stopnja)«.
Izobraževanje bo usmerjeno na proces učenja in spoznavanja kurikuluma 8-tedenskega na čuječnost usmerjenega programa. Učenje poteka prek vključenosti v proces kot udeleženec ter opazovalec poučevanja. Udeleženci bodo sami vadili vodenje čuječnostnih vaj v manjših skupinah ter dobili povratno informacijo tako od drugih udeležencev kot tudi od učiteljev. Program vključuje tudi intenzivno čuječnostno vadbo (tako formalno kot neformalno).
Napredni trening je namenjen strokovnjakom, ki želijo v svoje delo vključiti elemente čuječnosti ali voditi na čuječnost usmerjeni program. Udeležijo se ga lahko strokovnjaki, ki delajo na področju zdravstva, socialnega varstva, izobraževanja oz. podobnih področjih. Potekal bo v okviru intenzivne sedem-dnevne bivalne delavnice.

POGOJI ZA VKLJUČITEV:
- Opravljen 8-tedenski na čuječnosti osnovani program
- Redna praksa čuječnostne meditacije (minimalno 6 mesecev po zaključku 8-tedenskega čuječnostnega programa),
- Študij knjig Mindfulness Based Cognitive Therapy for Depression (Segal, Williams and Teasdale) in Full Catastrophe Living (Jon Kabat-Zinn)

Cilji programa so pridobiti:
- razumevanje čuječnosti kot pristopa, ki je osnovan na kontinuirani osebni vadbi (tako formalni kot neformalni),
- izkušnje vodenja vaj čuječnosti, kar vključuje:
o učenje in poučevanje iz lastnega neposrednega izkustva
o zaupanje v tekoči proces
o izražanje učiteljeve čuječnosti tekom procesa
- poznavanje vsebin in vodenja 8-tedenskega programa
- poglobljeno lastno izkušnjo čuječnosti
- razumevanje aplikacije čuječnosti pri različnih kliničnih motnjah
- osnovno razumevanje etičnih vprašanj pri delu, vključno z načini skrbi zase.


Vodji izobraževanja:

Eluned Gold, MSc., CTA, PTSTA, RMN, PGCE
Eluned Gold več kot 12 let dela v Centru za raziskovanje in prakso čuječnosti (Centre for Mindfulness research and Practice, CMRP), kjer je učiteljica in trenerka čuječnostnih pristopov. Je UKCP registrirana psihoterapevtka. V okviru centra deluje že od njegove ustanovitve pred 10. leti in je profesorica na magistrskem študiju. Eluned je priznana psihoterapevtka s preko 30 let delovnimi izkušnjami na različnih področjih mentalnega zdravja. Delala je tako z odraslimi kot z otroki, njeno področje zanimanja pa je še posebej delo z otroki in njihovimi družinami.

Melita Košak je univerzitetna diplomirana psihologinja in certificirana psihoterapevtka. V okviru Bangor University, Velika Britanija se je izobraževala iz Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Je vodja Centra za razvoj in raziskovanje čuječnosti, ki deluje v okviru Inštituta IPSA. Od leta 2007 na inštitutu vodi na čuječnost usmerjene programe: Program celostnega obvladovanja stresa in Preventivni program za preprečevanje depresije. Je soavtorica članka »Mindfulness based transactional analysis«. V okviru Inštituta IPSA dela tudi kot vodja projektov ter izvaja psihoterapijo. Pri svojem delu združuje pristop transakcijske analize in čuječnosti.

Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku.

KDAJ: Izobraževanje se bo začelo v petek, 28.9. ob 16:00 uri in bo trajalo do četrtka, 4.10.2018. Predviden zaključek je ob 13:00 uri.

KJE: Izobraževanje bo potekalo v Izobraževalno-zdravilnem centru Gaberje v Lendavi, kjer boste udeleženci tudi nastanjeni.

PRISPEVEK: Cena izobraževanja je 475,41 € + 22 % DDV (skupaj 580 EUR ter nastanitev). Kotizacijo v višini 150 € se nakaže ob prijavi in se ne vrača. Preostali del kotizacije je potrebno poravnati do 10.8.2016. Podatki za nakazilo: Inštitut IPSA, Zg. Gameljne 55a, 1211 Ljubljana-Šmartno. Št. Tr. Računa: 02032-0254270905). Možen je tudi dogovor za plačilo po obrokih. Število mest je omejeno.

PRIJAVA: Pišite nam na elektronski naslov admin@institut-ipsa.si.
Dodatne informacije in prijave tudi: Melita Košak - 041 232 654
INFORMACIJE:
Inštitut za integrativno psihoterapijo
in svetovanje, Ljubljana
Stegne 7, 1000 Ljubljana
Tel.: 041 232 654; 01 511 10 29
e-naslov: admin@institut-ipsa.si
Spletna stran: www.institut-ipsa.si
   
 
CopyRight 2006
   
   
Vsebina je avtorsko zaščitena. Stran je izdelal Jure Žvelc © zvelc.com
Čas urejanja strani: 0.000721 sekund